دندانپزشکی دیجیتال
نوشته شده توسط : mohammad shirazi

دندانپزشکی دیجیتال از شاخه های مدرن و پیشرفته علم پزشکی محسوب می شود که دارای روش های درمانی مجزا و خاص خود است، دندانپزشکی دیجیتال همانطور که از نامش پیداست برای انجام روش های درمانی به صورت هوشمندانه و تخصصی تر است که زمینه های مختلفی را شامل می شود. خدماتی که در این حوزه ارائه می شوند، دارای بهترین تکنولوژی روز دنیا بوده تا نتیجه درمان دارای کمترین عوارض و بالاترین سطح کیفی باشد.

اسکن سه بعدی داخل دهان

 

برای گرفتن عکس های سه بعدی از وضعیت دندان، این اکسن ها کمک زیادی کرده اند. معمولا هنگام طراحی قالب دندان به صورت دیجیتالی این قالبیت وجود دارد تا تکنسین آزمایشگاه به راحتی با بیمار ارتباط برقرار کرده و او را از وضعیت فعلی باخبر سازد. همچنین با این اسکن ها می توان برنامه ریزی دقیق و درستی برای روند درمانی بیماران پیش بینی کرد.

رادیوگرافی

 

رادیوگراف ها از تجهیزات پزشکی مدرن و بسیار پیشرفته به شمار رفته که دارای مکانیزمی سریع و با کیفیت هستند. همچنین از دستاوردهای جدید حوزه دندانپزشکی محسوب شده که در اکثر کلینیک های معتبر برای انجام  فرایند چکاب از آن استفاده خواهد شد. با استفاده از رادیوگراف های دیجیتال گزارشی کامل و فوری از وضعیت دندان ها تهیه می شود. معمولا برای جراحی ریشه و یا کاشت کامپوزیت ونیر می توان با استفاده از این رادیوگراف ها، روند اجرایی درمان را تا حد زیادی بهبود بخشید.

بیحسی موضعی

 

این تکنیک در دندانپزشکی دیجیتال با استفاده از تزریقات ساده ای صورت می پذیرد. معمولا از بی حسی های سی و صد و شصت درجه  ای در این حوزه از درمان استفاده می گردد که به وسیله یک رایانه از راه دور کنترل می شود. این فرایند به گونه ای است که به طور کامل بافت نرم لثه ها بی حس می گردند. این روش دیجیتال به گونه ای است که لب و زبان بیمار بی حس نشده که از قابلیت های ویژه آن به شمار می رود. مدت زمان کل فرایند بی حسی، نود دقیقه است.

پرینت های سه بعدی

 

 عکسبرداری سه بعدی برای ایمپلنت بسیار مناسب بوده و علاوه بر سی تی اسکن قبل از هرگونه درمانی برای آنالیز چکاب دندان ها استفاده می شود. ابتدا الگوی جراحی توسط دندانپزشک طراحی شده، سپس برای بررسی نهایی چاپ می شوند. این الگوها کمک کرده اند تا روند درمان بیمار با کمترین روش های تهاجمی صورت گیرد.

 یکی دیگر از قابلیت های آن ها ریکاوری با سرعت بالاست.  نتیجه کار درمان را می توان با استفاده از عکسبرداری هایی که به صورت دیجیتال تهیه شده اند، بهبود داد. با مشاهده نتایج پس از درمان ( کامپوزیت ونیر ) قبل از شروع، تصویر خوبی از طرح درمان در ذهن بیماران شکل می گیرد. علاوه بر وضعیت دندان ها، عکس هایی هم از قالب صورت انداخته می شود تا در روش های طرح لبخند استفاده شوند.

ترمیم های آمالگام

 

آمالگام از مواد پرکاربرد در علم دندانپزشکی محسوب شده که از ترکیب چند آلیاژ مهم ساخته می گردند. برای مثال در هنگام فرایند ساخت آمالگام  از فلزاتی چون مس و نقره استفاده می کنند. آمالگام همچون ونیر دندان در قالب خمیری بوده و پس از گذشت مدتی سفت و محکم خواهد شد.

آمالگام به گونه ای است که بعد از بیست و چهار ساعت حالت سفتی به خود گرفته و برای اینکه روی دندان شکل خوبی بگیرد، از گیر مکانیکی روی دندان استفاده می کنند. همچنین این باعث می شود تا دوام آمالگام بیشتر شده و از ظاهر خوبی برخودار باشد. به خودی خود این مواد چسبنده نبوده و با این ترفندی روی دندان ها قرار می گیرند. آمالگام از موادی به شمار می رود که کاربرد راحت و آسانی نسبت به دیگر متریال ها دارد. از آن ها برای دندان خلفی بیشتر استفاده می کنند.





:: بازدید از این مطلب : 91
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 اسفند 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: